Професію актуарія називають однією з найкращих

Експерти проаналізували сучасні професії та те, наскільки вони відповідають сподіванням працівників щодо ідеальної роботи.

Однією з професій, яка може відповідати критеріям багатьох працівників, є актуарій. За даними Бюро статистики праці США, середня зарплата в галузі становить трішки менш як $114 тис. на рік, багатьох влаштовують і віддалений, і гібридний формати роботи.

Актуарії оцінюють ризики діяльності своїх клієнтів, часто від імені страхових компаній. Вони використовують відповідні дані про смертність, нещасні випадки, хвороби, інвалідність тощо, щоби побудувати моделі ймовірності для різних сценаріїв і надати відповідні рекомендації.

Одна з переваг цього виду діяльності – порівняно низький рівень стресу завдяки відносній стабільності. Інформаційна мережа Департаменту праці склала рейтинг із 873 професій на основі стресостійкості або того, чи вимагає робота сприйняття критики і спокійного та ефективного реагування в ситуаціях із високим рівнем стресу за шкалою від 0 до 100. Актуарії мають 57 балів. Це не найменший із можливих показників, але в порівнянні з іншими популярними професіями – досить низький.

Окрім високої заробітної плати та гнучкості, попит на цю професію збільшують і кліматичні виклики, з якими стикається людство. За припущеннями, потреба в прогнозуванні ризиків від торнадо, повеней, ураганів тощо може зрости вже впродовж кількох наступних років.