International Online Workshop on Approximation Theory (IOWAT·2021)

Минулі вихідні видались вкрай насиченими, адже вперше на платформі ZOOM проводився International Online Workshop on Approximation Theory (IOWAT·2021).
Міжнародний захід зібрав понад 100 науковців з 4 континентів та 12 країн світу. Ініціатором проведення Міжнародного семінару з теорії наближень виступив професор  кафедри математичного і функціонального аналізу Дмитришин Роман Іванович. Співорганізаторами, окрім, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, виступили дві наукові установи України – Інститут математики НАН України (м. Київ) та Інститут прикладних проблем механіки та математики ім. Я.С. Підстригача НАН України (м. Львів), а також Selçuk University (м. Конья) з Туреччини та Interdepartmental Research Center “Lamberto Cesari” (м. Перуджа) з Італії.
У п’ятницю, 19 березня відбулось офіційне відкриття  IOWAT·2021 та пленарні засідання на яких виступали професори Ioan RAŞA, Gianluca VINTI, Андрій Шидлич, Ali ARAL і Harun KARSLI.
У суботу поєднались пленарні та секційні засідання, але це зробило день ще більш насиченим. Спеціально запрошені гості, серед них професори Takao KOMATSU, Христина Кучмінська, Дмитро Скороходов, Clemente CESARANO, Vijay GUPTA та Borislav Radkov DRAGANOV розповіли про свої дослідження та здобутки.
Хоч неділя уже була останнім днем семінару, і всі учасники могли би бути втомленими, проте, атмосфера була надзвичайно позитивною, наповненою доброю енергією та дихала жагою знань.
Поряд з цим учасники проявили толерантність і розуміння особливостей онлайн-зв’язку та акцентів англомовної вимови в різних частинах світу, постійно підтримували своїх колег та відзначали високу якість зроблених доповідей. А в момент закриття IOWAT·2021 не хотіли розходитись та висловили
сподівання можливості особистих зустрічей по завершенню пандемії.
Маємо сподівання, що такі заходи не лише сприятимуть розвитку нових результатів та продукуванню ідей, а також притягуватимуть більше молоді до науки, популяризуватимуть знання та зміцнюватимуть зв’язки між однодумцями у різних країнах.