Студент факультету математики та інформатики Юрій Чоп’юк став призером Всеукраїнського конкурсу

Магістрант спеціальності «Математика» факультету математики та інформатики Юрій Чоп’юк став призером Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та відзначений Дипломом II ступеня (науковий керівник – завідувач кафедри математичного і функціонального аналізу, доктор фізико-математичних наук, професор Загороднюк Андрій Васильович).
Зазначимо, що II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Математика та статистика. Прикладна математика (механіка)» проходив 29 квітня у Львівському національному університеті імені Івана Франка в онлайн форматі. Загалом на конкурс відібрано 36 наукових робіт, авторами яких є студенти різних ЗВО України. Серед учасників фіналу був магістрант спеціальності «Математика» факультету математики та інформатики Юрій Чоп’юк.

Юрій представив наукову роботу “Узагальнення властивостей просторових чисел для мультимножин, породжених суперсиметричними поліномами на банахових просторах”, в якій розвиває аналог теорії чисел для кільця мультимножин. В дослідженні отримано низку нових властивостей мультичисел, доведено що кільце мультичисел не має дільників нуля, розглянуто діофантові рівняння в кільці мультичисел, запропоновано застосування у криптографії. 

Вітаємо Юрія з перемогою та бажаємо подальших успіхів у науковій роботі!!!