Самостійна робота і неформальна освіта студентів

Самостійна робота здобувача освіти (СРЗО) є основним видом засвоєння навчального матеріалу у вільний від аудиторних занять час та регулюється методичними рекомендаціями до змісту та організації самостійної роботи студентів, ухваленими Науково-методичною радою Університету.

Самостійна робота здобувача освіти включає:

  • опрацювання навчального матеріалу;
  • виконання індивідуальних завдань;
  • науково-дослідну роботу.

Навчальний час, відведений на самостійну роботу здобувачів освіти денної форми навчання, регламентується навчальним робочим планом і повинен складати від 1/3 до 2/3 від загального обсягу навчального часу, відведеного на вивчення конкретної навчальної дисципліни.

Зміст самостійної роботи здобувачів освіти над конкретною навчальною дисципліною визначається робочою навчальною програмою, методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача.

Самостійна робота здобувача освіти забезпечується системою навчально-методичних засобів, передбачених робочою навчальною програмою дисципліни: підручниками, навчальними та методичними посібниками, конспектами лекцій, збірниками завдань, комплектами індивідуальних семестрових завдань, практикумами, комп’ютерними навчальними комплексами, методичними рекомендаціями з організації самостійної роботи, виконання окремих завдань, які повинні мати також і електронні версії.

Самостійна робота здобувачів освіти по вивченню навчального матеріалу з конкретної дисципліни може проходити в науковій бібліотеці університету, навчальних кабінетах, комп’ютерних класах (лабораторіях), а також в домашніх умовах.

Навчальний матеріал дисципліни, передбачений для засвоєння здобувачем вищої освіти у процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль разом з навчальним матеріалом, що вивчався при проведенні аудиторних навчальних занять.

Оцінювання самостійної роботи здобувачів освіти проводиться за окремим розкладом під час тижнів контролю за самостійною роботою. Оцінки, отримані здобувачами вищої освіти за окремі види самостійної роботи вносяться до журналу занять навчальної групи та враховуються при визначенні підсумкової оцінки (рейтингу) з даної навчальної дисципліни.

Положення про організацію освітнього процесу та розробку основних документів з організації освітнього процесу в  Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (Редакція 5) (введено в дію наказом ректора № 672 від 24.11.2022 р.)

Неформальна освіта

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, відбувається згідно Положення про визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної освіти, в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Результати неформальної освіти, як наприклад, проходження курсів на платформах:CourseraUdemyUdacityPrometheusEdEra  та інших, що підтверджені відповідними сертифікатами, можуть бути зараховані як результати за певними видами роботи з дисциплін, тематика яких споріднена з тематикою пройдених курсів. Для безпосереднього узгодження можливостей такого зарахування здобувачеві освіти слід звернутись безпосередньо до викладача дисципліни, тематика якої споріднена з тематикою, за якою здобувались результати неформальної освіти та надати свідоцтво (сертифікат) про їх отримання.

 

Графік

проведення індивідуальних занять

викладачами кафедри математичного і функціонального аналізу для студентів на осінній семестр 2023/2024 навчального року

Прізвище та ініціали викладача Навчальна дисципліна День тижня Години проведення Посилання на платформу
Марцінків М.В. Соціальне страхування в Україні середа 10:05-11:25 Приєднатись
Марцінків М.В. Теорія опціонів п’ятниця 17:45-19:05 Приєднатись
Дмитришин Р. І. Вступ у страхування та фінансову математику понеділок, четвер 17:45-19:05 Приєднатись
Дмитришин Р.І. Фінансове програмування і моделювання понеділок, четвер 17:45-19:05 Приєднатись
Дмитришин Р.І. Теорія ігор понеділок, четвер 17:45-19:05 Приєднатись
Слободян С.Я. ІТ-інструменти для актуаріїв четвер 08:30-09:50 Приєднатись
Соломко А.В. Основи функціонування ринку понеділок 08:30-09:50 Приєднатись
Малицька Г.П. Аналіз часових рядів понеділок 17:00-18:20 Приєднатись
Кравців В.В. Розробка стартап проєктів понеділок 18.20-19.40 Приєднатись